Gyakran ismételt kérdések:
Szeretnénk megkönnyíteni az Önök döntését azzal, hogy a megrendelőink körében leggyakrabban felmerülő kérdésekre minél megfelelőbb választ adjunk.

Ajánlatkérés elküldése esetén a következő információkra van szükségünk.

Bilincsek esetén: A rögzítendő tömlő, csonkra felhúzott külső átmérője. Mekkora nyomásra vagy vákuumra kívánják használni és milyen hőmérsékleten? A bilincs szükséges anyagminősége milyen legyen?

Tömlőknél: A közeg nyomása, illetve vákuum-értéke mekkora és milyen hőmérsékleten történik? A szállított közeg leírása, vegyi- és élelmiszeranyagok esetén az összetétele. Beépítés esetén a kívánt hajlítási sugár is fontos tényező. A tömlő belső átmérőjére vagy a tömlőcsonk külső átmérőjére van szükség a tömlő méretének meghatározásához. A tömlő hosszát is kérjük megadni minden esetben.

Mi lehet oka a tömlő gyors elhasználódásának?

Fontos alaptényező, hogy kopott, sorjás végű tömlőcsonkot ne használjunk, mert a tömlő belső rétegét kivágva hasonló jelenséget tapasztalunk, mintha túlnyomás miatt robbanna el a tömlőnk. A tömlők alapanyagának ellenálló-képessége csökken és az élettartam lényegesen rövidül, ha nem az előírt hőmérsékleten, nyomáson használjuk a tömlőt, illetve rosszul választjuk meg a tömlő anyagát az áramoltatott közeghez. A felhasználási környezet is erősen befolyásolja az élettartamot. Az extrém napfény, az állandó kültéri felhasználás, illetve a vegyi agyagoktól, olajtól szennyezett környezet, erős, sugárzó hő mind élettartam-befolyásoló tényezők, a tömlő színváltozásával, kikeményedésével, illetve berepedezésével járnak. Erősen érdes felületen, koptató szemcséket tartalmazó környezetben bármilyen tömlő hamar elveszti külső védőrétegét. Fontos és gyakran előforduló probléma, hogy megtörik a tömlő. Minden típusú tömlőnek van gyárilag megadott hajlítási sugara. Ha a tömlőt ennél az ívnél jobban meghajlítják, akkor következik be a tömlő megtörése, alakváltozása. Ez spirálerősítésű tömlőknél végleges károsodást jelenthet.

Szaktanácsadás, műszaki felmérés, segítségnyújtás

Speciális területre vagy alkalmazásra az átadott adatok alapján, illetve saját magunk által elvégzett helyszíni felmérés szerint, segítünk kiválasztani a leginkább megfelelő felhasználású tömlőt. Így nem kell Önnek keresgélni a vegyi és használhatósági táblázatok, adatlapok adatai közt. Kollégáink mindig rendelkezésre állnak.

Tömlők szerelvényezése, méretre vágása

A felmerült műszaki igényeknek megfelelően a tömlőket bilincseléssel, illetve préshüvelyes roppantással, szerelvényekkel és gyorscsatlakozókkal látjuk el. A tömlőket igény esetén méretre daraboljuk.

Bizonylatok

A leszállított termékhez kérésre műbizonylatokat mellékelünk. Magasabb szintű bizonylat igénye esetén, kérjük, az ajánlatkéréskor/legkésőbb megrendeléskor jelezze, mivel egyes bizonylatok költségtérítés ellenében szerezhetők be a gyártóktól és alapanyag-szállítóktól, melyeket utólag nem tudunk pótolni.

Megrendelés

Amennyiben nem állandó ügyfele cégünknek, megrendeléskor kérjük, tüntesse fel számlázási címét, adószámát, ha eltérő a szállítási cím, akkor azt is kérjük külön megadni.

Szállítás

A megrendelt áru értékétől és mennyiségétől függően az ország egész területére kiszállítunk saját járműparkunkkal, illetve szállítmányozó partnereink és futárszolgálatok segítségével. Futárszolgálattal történő teljesítés (Trans-O- Flex,DPD) a megrendelés értékétől függően térítési díj ellenében vehető igénybe, melynek díjáról kollégáinktól kaphat felvilágosítást.